Sunday, February 17, 2013

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΤΕΧΝΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ & ΤΣΙΠΟΥΡΑ(Φλεβάρης 2013)





Συνέντευξη στους Κύρκο Ρικούδη και Αλέξη Χαρίτο

Μπάμπης Μπατμανίδης

 «Πίσω από τον Σαββίδη είμαι εγώ»

Τον συναντήσαμε για να του πάρουμε συνέντευξη και στην πορεία του προτείναμε στήλη στο περιοδικό. Συμφώνησε γιατί το διάβαζε από μικρός -«αυτό και το Μπλεκ». Από το επόμενο τεύχος ο Μπάμπης Μπατμανίδης θα επικοινωνεί με τους θαυμαστές του από τη δική του στήλη στις «Τέχνες Π&Τ». Όταν τον αφήσαμε είχε ήδη ξεκινήσει προθέρμανση –ανοίγματα, τσιλικάκια κοκ. Στο μεταξύ, σε μια εκ βαθέων συνέντευξη μας μίλησε για την σχέση του με τον Άνθιμο και τα παιδικά του ινδάλματα, ενώ έκανε και μια αποκάλυψη βόμβα: Πίσω από έναν μεγάλο Πόντιο, κρύβεται πάντα ένας άλλος μεγάλος Πόντιος.

Μπάμπη, μιλώντας με τους θαυμαστές σου καταλάβαμε ότι στα λάιβ σου προκαλείς θρησκευτική κατάνυξη. Έχεις υπάρξει ψάλτης;
Μόνο Στάθης. Από μικρός στεκόμουν μπροστά στον καθρέφτη και μιμούμουν τον αγαπημένο μου καλλιτέχνη. Τον Στάθη τον Ψάλτη. Τις κινήσεις του, τις γκριμάτσες του… Όσον αφορά τη θρησκευτική ευλάβεια, οι φανς είναι παιδιά της εκκλησίας και για αυτό μας ακολουθούν πιστά
Και εσύ είσαι παιδί της εκκλησίας. Ξέρουμε ότι ο Άνθιμος είναι πνευματικός σου.
Ναι, εννοείται. Έχουμε τέτοια πνευματική επαφή που επικοινωνούμε με τηλεπάθεια. Δεν ξέρω αν τα εγκρίνει αυτά η εκκλησία. Αλλά ο Άνθιμος τα εγκρίνει
Δηλαδή;
Κλείνω τα μάτια, βλέπω κύκλους και μέσα στους κύκλους εμφανίζεται η φάτσα του Άνθιμου.
Πριν από λίγο καιρό τον είχες πικράνει με μια αφίσα σου. Παραλίγο να βρεθείς κατηγορούμενος για βλασφημία. Τι σου είπε;
 «Γιατί δεν με έβαλες και μένα βρε πουλάκι μου;» Ενοχλήθηκε γιατί μονοπώλησα το ενδιαφέρον ενώ, ως γνωστόν, η εκκλησία είναι το πρώτο όνομα. Εμείς τώρα ξεκινάμε, η εκκλησία έχει χιλιάδες χρόνια ρεπερτόριο. Δεν μπορεί ο μαθητής να ξεπερνάει τον δάσκαλο. Αλλά ζητάμε ταπεινά συγγνώμη, μετανοούμε, αναγνωρίζουμε τα λάθη μας και ευελπιστούμε σε μια πιο αγαστή συνεργασία, τόσο με τον Άνθιμο όσο και με κάθε άλλο μεγάλο σταρ.
Αληθεύει ότι είχες πάρει τον Κούγια για να σε υπερασπιστεί;
Τον Κούγια τον έχω πάρει για άλλη δουλειά. Τον θέλω πρόεδρο για μια ομάδα που χτίζουμε. Τώρα είμαστε 8-9 άτομα και χρειαζόμαστε τον Κούγια για να κατέβουμε στο πρωτάθλημα. Βασικά, είμαστε όλοι στον πάγκο και ζητάμε βασικούς. Μετά θα ψάξουμε και άλλες πολυάριθμες μπάντες για να συγκρουστούμε, αλλά δεν το βλέπω. Όλοι μειώνουν τα σχήματά τους, πιστεύω ότι φοβούνται –εκτός κι αν το γυρνάνε στο μπάσκετ.
Γιατί δεν παίζετε με την φιλαρμονική;
Ε, η φιλαρμονική παραπάει. Αυτοί είναι πολλοί, είναι για ράγκμπι, άμα θέλουνε μπορεί να μας πλακώσουνε κιόλας. Έχουν και τρομπόνια.
Είχες κάνει μια μεγάλη συναυλία για το τέλος του κόσμου, αλλά αυτό δεν ήρθε. Είσαι ψευδοπροφήτης;
Ήρθε το τέλος του κόσμου. Ζούμε ένα ιλούζιον.
Είμαστε στο μάτριξ;
Στο ντομάτριξ είμαστε. Σαν αυτές που θα μας πετάξουν στο επόμενο λάιβ. Σοβαρά τώρα, το τέλος του κόσμου μεταφέρθηκε χωρίς δική μου ευθύνη. Πάει, λέει, για 15 Φλεβάρη όταν θα περάσει ένας κομήτης. Εξού και το λάιβ που θα κάνουμε στις 14. Άσε που μπορεί να μη φέραμε το τέλος του κόσμου, αλλά φέραμε το τέλος της μουσικής.
Ο στίχος σου λέει «με Μπατμανίδη δε μάμησε κανείς». Εμείς, όμως, ξέρουμε ότι μετά τις συναυλίες σου γίνονται όργια.
Α, δεν ξέρω. Τι όργια;
Σεξουαλικά.
Δε ξέρω τι γίνεται. Εμείς πάντως τίποτα δεν κάνουμε. Είμαστε σε μια άκρη πεταμένοι. Ψάχνουμε να μιλήσουμε αυτοβούλως, να κάνουμε κονσομασιόν και εξαφανίζονται. Εκεί που τους θέλουμε όλους, για να γίνει αυτό το γιγάντιο… κίνημα που ονειρευόμαστε, όλοι φεύγουν!
Τελικά θα κατέβεις με τη ΔΗΜΑΡ στις επόμενες εκλογές;
Δεν έχω μιλήσει με τον Κουβέλη. Δεν έχω την ίδια τηλεπάθεια μαζί του όπως με τον Άνθιμο γιατί είναι ανώτερο ον. Περιμένω, όμως, να μου καταθέσει πρόταση γιατί είναι όνειρο ζωής. Θέλω να οργανώσω τη νεολαία ΔΗΜΑΡ, όπου θα είμαι σίγουρα ο μικρότερος, αφού είναι όλοι πάνω από 60. Περιμένω ακόμη το φαξ, να μας καλέσει να τεθούμε στο πλευρό της ρεβιζιονιστικής αριστεράς.
Μπάμπη, με τόσα λεφτά που έχεις βγάλει από τις συναυλίες σου, γιατί δεν πήρες εσύ τον ΠΑΟΚ και άφησες τον Σαββίδη;
Δε θέλω να τα λέω αυτά γιατί δημιουργείται φάση, αλλά επειδή είστε εσείς και έχετε πληρώσει τόσα λεφτά για αυτή τη συνέντευξη, σας το λέω: Πίσω από τον Σαββίδη είμαι εγώ. Είναι τυχαίο που είμαστε και οι δυο Πόντιοι; Για σκέψου το! Απλά δε θέλω να βγω μπροστά, γιατί εντάξει... Στόχος μας, άλλωστε, δεν είναι να εμπλακούμε με το ποδόσφαιρό τόσο ενεργά. Εκτός αν μας κάνει καμιά πρόταση ο Κούγιας να παίξουμε σέντερ μπακ στην Παναχαϊκή. Από την άλλη,  ίσως η Αστραπή Δενδροποτάμου θα ήταν μια ομάδα που θα κάλυπτε τις μουσικές μας δυνατότητες. Τουλάχιστον θα μας δίδασκαν μουσική.  Και σε αυτό δεν κάνω καθόλου πλάκα.
Είσαι στο στούντιο και ετοιμάζεις τον καινούριο σου δίσκο. Μετά από τον πρώτο σου, το  «Τριάντα χρόνια αποτυχίες» τι άλλο να περιμένει κανείς;
Το όνομα του καινούριου δίσκου μπορεί να είναι «Τριάντα χρόνια αποτυχίες και δυόμιση επιτυχίες». Δεν το έχουμε αποφασίσει ακόμη. Γενικά, να περιμένετε πολύ χειρότερα πράγματα. Θα συνεχίσουμε να κακοποιούμε τη μουσική. Κοιτάμε το κάθε λάιβ ξεχωριστά. Δείχνουμε ότι είμαστε χειρότεροι, παίξιμο με παίξιμο. Ντεμέκ, κάνουμε πρόβες και σε κάθε πρόβα είμαστε χειρότεροι. Ξεχνάμε κομμάτια, στίχους, τα πάντα. Ο χρόνος θα δείξει πόσο κακοί μπορούμε να γίνουμε… αν δεν καταστραφεί ο κόσμος.
Έχουμε και μια τελευταία ερώτηση από μια θαυμάστρια σου. Αν κάποιος σου πρόσφερε λουλούδια στο δρόμο τι θα έκανες;
Καταρχήν μας πετάνε λουλούδια μαζί με ζαρζαβατικά στα λάιβ. Θα της έλεγα ότι τα λουλούδια δεν τρώγονται και καλύτερα να μου προσφέρει κανένα πιτόγυρο. Πολύ πιο ερωτικό, γιατί ο έρωτας περνάει από το στομάχι. Και καλλιεργούμε και αυτό το θεσπέσιο κορμί… μέρα με τη μέρα.

Info: Ο Μπάμπης Μπατμανίδης εμφανίζεται την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου στο 8ball live stage, στον «Μεγάλο Ξενερωτικό». Ώρα έναρξης 9.30. Προκαταρκτικό σετ: Kazoo. Είσοδος ελεύθερη.

No comments: