Τέχνη

Loading...

Wednesday, September 17, 2008

ΟΤΑΝ ΜΕΓΑΛΩΣΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ

Αυτό από το οποίοι ανέκαθεν έπασχε η χώρα( εκτός από το σκορβούτο) ήταν η έλλειψη επαγγελματικού προσανατολισμού, ο οποίος βέβαια, θα τίθονταν σε λειτουργική βάση από τα πρώιμα σχολικά χρόνια. Δεν ξέρω αν θυμάστε ένα εκπληκτικό μάθημα στο γυμνάσιο το Σ.Ε.Π, το οποίο όμως σαφώς και δεν συντελούσε τον άνωθεν ρόλο. Βέβαια μετά από χρόνια αντιλήφθηκα ότι επρόκειτο πολύ απλά για αναγραμματισμό στο όνομα της περιβόδητης πανκ μπάντας από την Καλιφόρνια SPE(Sexoualika Peinasmenoi Eparhiotes ή αλλιώς Sexual Ηungry Rednecks) η οποία και μετακόμισε στην δεκαετία του ογδόντα στα Γρεβενά και επειδή φυσικά αυτό αποτελούσε πολύ μεγάλη τιμή για την χώρα μας, το υπουργείο παιδείας τότε, καθιέρωσε το συγκεκριμένο μάθημα μελέτης, ανάλυσης, αναζήτησης, αυτογνωσίας, πάνω σε τραγούδια όπως το «Γίνομαι ένα με το ρήγος(ναι αυτόν που γδύνεται στα περιοδικά) και το σπέρμα» και 23 ακόμη αποτυχίες. Φυσικά η πρωτοπορία που επέδειξε η εν λόγω μπάντα, αποτέλεσε «κόκκινο πανί» στους συντηρητικούς κύκλους της Δεξιάς(παλάμης) και προκάλεσε παρά πολλές αντιδράσεις, κυρίως από την εφαπτομένη και το τόξο. Αντίθετα στην θέση του επαγγελματικού προσανατολισμού, προκρίθηκε(με 1-0 στην παράταση ), η διδασκαλία του επαγγελματικού προσαναματολισμού, όπου οι νεαροί μαθητές διδασκόταν την τέχνη του κάρβουνου για την μετέπειτα πορεία τους ως πωλητές σουβλακίου και λουκανακίου στις ούτε καν τίνες.

Θύματα λοιπόν αυτής της έκλειψης πολιτικής, έπεσαν χιλιάδες νέοι, οι οποίοι και εγκλωβίστηκαν σε λύσεις του «βρε ας έχεις ένα χαρτί και βλέπεις τι θα κάνεις» «ο γιος της κυρ-κούλας περισσότερο μυαλό από σένα έχει;» τι; ζωγράφος θες να γίνεις;, άντε πάνε μάθε καμιά τέχνη λέω εγώ» και πολλά άλλα
Δεν σας κρύβω ότι θύμα υπήρξα κι εγώ. Ναι θα μου πείτε γιατί το λες εσύ αυτό κότζακ-μάν σούπερ ήρωας, και σας απαντώ ότι αν δεν το έλεγα εγώ ποιος θα το έλεγε, αφού δεν θα ήταν εγώ. Μην νομίζεται πάντως, και το επάγγελμα του σούπερ ήρωα αντιμετωπίζει έντονη κρίση τον τελευταίο καιρό, μιας και ο ανταγωνισμός εντός του καπιταλιστικού συστήματος είναι αδυσώπητος. Δε λέω υπήρξε και μία περίοδος όπου το επάγγελμά μας γνώρισε μεγάλη άνθηση, ωστόσο το άνοιγμα των συνόρων κι άνοδος στην τιμή της μπουγάτσας , έφερε πάρα πολύ κόσμο στην αγορά εργασίας, όπως ο Ψωμιάδης, ο Παπαγεωργόπουλος( το οποίο βέβαια είναι το ίδιο πρόσωπο, καθώς ο ένας είναι παντού κι ο άλλος πουθενά, σαν το γιν και το γιανκ το κακό και το κακό, τον Μπόλεκ και τον Λόλεκ, τον Φραπέμεγάλα κ.λ.π) ο Κούγιας(αυτός είναι παραπάνω από ένα πρόσωπο) και λοιποί πλέον συνάδελφοι.

Πραγματικά δεν ξέρω, βρίσκομαι σε μία φάση περισυλλογής περιγραμματοσήμων, σχετικά με τις επιλογές μου και δεν ξέρω, αν όντως ο δρόμος που διάλεξα είναι ο σωστός ή αν έπρεπε να στρίψω αριστερά στο προηγούμενο φανάρι. Ωστόσο την απόφασή μου την έχω πάρει. Ε ναι λοιπό θα γίνω μοναστήρι. Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος επειδή θα είμαι μόνος μου θα γίνω μόνοστηρι. Είναι όπως το monokini. Υπάρχει το bikini και το μονοκίνι υπάρχει, το μοναστήρι και το μόνοστηρι(ναι καλά καταλάβατε οι τρούλοι μου θα είναι τόπλες). Επιπρόσθετα για όσους το επιθυμούν υπάρχει και το biστήρι, για αμφιλεγόμενους μοναχούς, το μούνοστηρι, για τις καλόγριες( όχι δεν είναι σεξιστικός ο διαχωρισμός, θα σας εξηγήσω αργότερα και φυσικά το ψυστήρι, όπου μαζεύονται όλα τα καμάκια για να διαλογιστούν και να συνδιαλαγούν με τα θεία και με την θεία του κολλητού τους. Και σωστά μαντέψατε, ότι τις συγκεκριμένης ιερατικής ομάδας, ηγείται ο Στάθης Ψάλτης. Πως νομίζεται εξάλλου ότι προέκυψε το επίθετο αυτό; Θα πρέπει να συμπληρώσω σε αυτό το σημείο ότι ο πάτερ Στάθης, είναι ιδιαίτερα Καλίφορνος, κατάγεται δηλαδή από την ίδια περιοχή με τους ΣΠΕ.
Εξάλλου θα πρέπει κι εγώ κάποια στιγμή να σοβαρευτώ και να νοικοκυρευτώ και να εξασφαλίσω τα τέσσερα μελλοντικά μου παιδιά, για τα οποία κι έχω ιδρύσει την Μονή Bat-ο-παιδίου. Κι ελπίζω να κοπάσει ο αδικαιολόγητος αυτός θόρυβος που έχει ξεσπάσει(γιατί δεν μπορώ να διαβάσω συν τις άλλοις) και μετά… Βιστονείδατε τον Παναή

5 comments:

kafouroutsos said...

oraia mlkia egapses. Sigharitiria

γλεπόκι said...

Να με συγχωρεί η Παναγιοσύνη σας αλλά νομίζω θα σας ταίριαζε πιο πολύ να γίνεται Στυλίτης μοναχός (Βλ. Σωτήρης Μουστάκας). Το μούναστηρι πιστεύω πως είναι για τις κωλόγριες, όχι για τις καλόγριες. Αλλά πάλι τι ξέρω εγω..

BATMANIDIS said...

Θα ήθελα να διαφωνήσω μαζί σου φίλε καφουρούτσε καθώς αυτός που έγραψα δεν είναι μλκια αλλά κία-μλ. Προφανώς αυτό που θα ήθελες να πεις ΜΛ-ΚΙΑ . Διευκρινίζω για να μην υπάρχει ιδεολογική σύγχυση.
Άγνωστό μου γλεπόκι (έχεις καμία σχέση με τα γλεπόκι τόκι;) στυλίτης δεν θα μπορούσα να γίνω γιατί είδη είμαι Στυλίστας(ξαδερφάκια των ζαπατίστας), οπότε θα μου αφαιρούσε χρόνο, από την ενασχόληση μου με την επανάσταση και το σχετικό κίνημα που εξαπλώνεται σιγά σιγά στα δάση της Τσιμισκή.

Erwtas Stomaxhs said...

και γαμώ τα κείμενα! εύγε ρε!

Anonymous said...

Είσαι μεγάλος μπάμιας φίλε μπατμουνίδη