Wednesday, November 16, 2011

ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΜΠΑΤΜΑΝΙΔΗ

Το στάτους μας στο Φουμπού την 11η του Νοέμβρη σχετικά με την συμμετοχή του ΛΑ.Ο.Σ στην κυβέρνηση "εθνικής συνεργασίας" (κλικ στην φωτό για μεγέθυνση)




Η  ανακοίνωση που έβγαλαν οι Οικολόγοι Πράσινοι  

Ο «ΛΑ.Ο.Σ.» στην εξουσία. Ο λαός στο περιθώριο...
Τρίτη, 15 Νοέ. 2011, 14:48
Η συμμετοχή της άκρας δεξιάς σε κυβερνητικό σχήμα στην Ελλάδα για πρώτη φορά μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας το 1974 αποτελεί σοβαρό πλήγμα για την ανοιχτή κοινωνία, τους δημοκρατικούς θεσμούς και την ίδια τη δημοκρατία στη χώρα μας.
Η υπουργοποίηση του πρώην Γενικού Γραμματέα της νεολαίας της φιλοχουντικής ΕΠ.ΕΝ και η είσοδος στο κυβερνητικό σχήμα στελεχών ενός κόμματος του οποίου ο Πρόεδρος έχει επανειλημμένα κάνει δημόσια ρατσιστικές και αντισημιτικές δηλώσεις χωρίς μάλιστα να έχει διωχθεί ποινικά για αυτές1, αποτελούν ένα ακόμα στοιχείο της χρεοκοπίας ενός πολιτικού συστήματος που βρίσκεται σε κατάρρευση.
Την ώρα που οι Γάλλοι σοσιαλιστές δηλώνουν σοκαρισμένοι από την είσοδο της  ακροδεξιάς στο κυβερνητικό σχήμα και αρνούνται να συγχαρούν την κυβέρνηση Παπαδήμου2, οι έλληνες συνοδοιπόροι τους χωρίς καμιά πολιτική νομιμοποίηση προσφέρουν την εξουσία σε θιασώτες πολιτικών που μας οδηγούν βαθύτερα στην πολιτική κρίση, στο δημοκρατικό έλλειμμα και στο περιθώριο της Ευρώπης.



και η τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Παναγιώτη Λαφαζάνη στη Βουλή

Π. Λαφαζάνης: ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ στην εξουσία. 
Το σύνθημα έγινε πράξη
Ημερομηνία δημοσίευσης: 16/11/2011
    Παρά την "τρικομματική συμπαιγνία και στήριξη", η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν έχει καμία νομιμοποίηση για νέα μέτρα και νέα δανειακή σύμβαση, τόνισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κάνοντας λόγο για "κυβερνήσεις ολοκληρωτικού τύπου" που θα υφαρπάζουν τις ψήφους των βουλευτών χωρίς την έγκριση του λαού. Το μνημονιακό τόξο υπερακοντίζει, υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας "να αποκατασταθεί η δημοκρατική τάξη με τον λαό στο προσκήνιο".
    Αναφερόμενος στη συμμετοχή του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση, ο Π. Λαφαζάνης απευθύνθηκε στο ΠΑΣΟΚ και ειρωνικά του έδωσε συγχαρητήρια γιατί "το σύνθημα έγινε πραγματικότητα: ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ στην εξουσία". Τόνισε όμως ότι όλες αυτές οι "ανατροπές συστημάτων, ιδεών, αντιλήψεων και επιλογών" γίνονται παραμονές του Πολυτεχνείου. "Φοβόσαστε το βουητό των διαδηλωτών του Πολυτεχνείου, όλους αυτούς που έπνιξε στο αίμα η δικτατορία του Μεταξά και του Παπαδόπουλου", σημείωσε.
    Επεσήμανε ο Π. Λαφαζάνης την απουσία του πρωθυπουργού από την ολομέλεια, καθώς έμεινε μόνο για λίγες ώρες το πρωί, αλλά και το τεχνοκρατικό ύφος της ομιλίας του, που έκρυβε τον ύμνο στην τρόικα και τους "θεσμικούς συνεργάτες". "Δεν βρήκε όμως ούτε μία λέξη να αναφερθεί στον άνθρωπο που δεν έχει δουλειά, που του κόβουν το ρεύμα", συμπλήρωσε και επεσήμανε ότι από την ομιλία του Λ. Παπαδήμου απουσίαζαν τα επιχειρήματα και υπήρχε μόνο τρομοκρατία του λαού. "Έχει επιβληθεί δικτατορία του ευρώ στην Ελλάδα; Υποτίθεται ότι ήρθε για να βελτιώσει τη ζωή του λαού, όχι για να εκβιάζεται ο λαός να αποδεχθεί την τρομοκρατία και τα μέτρα. Έτσι όπως το πάτε, θα ακούει ευρώ ο κόσμος και θα τρέμει", προειδοποίησε.

    No comments: