Tuesday, November 22, 2011

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩPOP


Αναμνήσεις από το μέλλον: Babis Batmanidis

Τα πιο ωραία λαϊκά

Θεσσαλονίκη 
22/11/2011 


n
Χρήστος Δούρας, ένας λαντζέρης σε μπαρ και φυσιογνωμικά κλώνος του Ζακ Γαλιφιανάκη αλυχτά μεταμεσονύκτια υπό την περσόνα του Μπάμπη Μπατμανίδη, ερμηνεύοντας ένα είδος το οποίο περιγράφει σαν “παραδοσιακή ελληνική μουσική μπολιασμένη με μετα-σατυρική περφόρμανς”. Τα ξεσηκωτικά λάιβ του ενσωματώνουν στοιχεία σκυλάδικου, ενός 80’s κιτς υβριδίου που έγινε δημοφιλές χάρη στους μετανάστες».
image

Το άνωθεν παράθεμα δεν αποτελεί δικό μας σκιαγράφημα, αλλά απόσπασμα δημοσιεύματος των New York Times της 4ης Νοεμβρίου 2011, υπογεγραμμένο από τον Τσάρλι Γουάιλντερ, μέρος αφιερώματος για τη Θεσσαλονίκη υπό τον τίτλο, «The Arts Bloom In Greece’s Second City».
image
Διαπιστώνοντας πόσο ωραίο είναι να αναγνωρίζεται η τέχνη του Μπάμπη Μπατμανίδη στα πέρατα της οικουμένης, φιλοξενήσαμε τον αοιδό στο πατάρι του Ιανού, στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Αναμνήσεις από το μέλλον», τις οποίες επιμελείται το SOUL με τη συνεργασία της γνωστής αλυσίδας πολιτισμού. Απολαύστε στα βίντεο το δημιουργικό απόσταγμα του Μπατμανίδη, που τόσο εύστοχα περιέγραψε ο παρουσιαστής Γιώργος Μπάκας ως «metalαϊκό», την πληρέστερη διασταύρωση, δηλαδή, του metal με το μετα-λαϊκό.
image
Το επόμενο «Αναμνήσεις από το μέλλον» πραγματοποιείται στις 28 Νοεμβρίου, ώρα εβδόμη εσπερινή, με φιλοξενούμενες τις Κωνσταντίνα Γιαννακοπούλου και την Πένι Συλιγνάκη. Αντικείμενο της ζωντανής συνέντευξης στον Ιανό, την οποία συντονίζουν οι Στέφανος Τσιτσόπουλος και Δημήτρης Καραθάνος, θα αποτελέσει η μουσική και το d.j.-ing.
image


No comments: